1x verven, meerdere objecten

Ik word geboeid door overgangen tussen kleuren. Onder meer in het rood-spectrum. Op één van onze verfdagen (H. Dupont-verf in dit geval) besloot ik geel, oranje, rood en paars te combineren in een aantal strengen lontwol.

Wol geverfd (oktober 2018)

Zonsondergang-sjaal

De kleuren doen mij aan een tropische zonsondergang denken. De kleuren op zich zijn al mooi, maar ze worden nog mooier door het wegstervende licht eromheen. Dat bracht mij tot een donkergrijze achtergrond.

Bij een zonsondergang heb je soms geleidelijke overgangen tussen kleuren, maar vooral bij bewolking ook prachtige scherpe contrasten en soms aparte vormen. Dat inspireerde mij bij het vilten van de Zonsondergang-sjaal.

De lontwol is overigens een mengsel van wol en zijde. De donkergrijze stof is een (gekochte) handgeverfde zeer losgeweven katoenen stof. De kleur sprak mij aan omdat ik normaal gesproken graag kleurrijke projecten maak, en ik zocht iets “anders”. Bijna gelukt!

Zonsondergang-bolero

Na de sjaal had ik nog de nodige lontwol over. Dit restant heb ik gesponnen. Het was niet genoeg om als hoofddraad te gebruiken, maar wel om prominente accenten aan te brengen in een project. Ik besloot er iets bij te breien dat goed bij de sjaal zou passen.

Nu had ik op internet een techniek gezien waarmee je ook achteraf banen in een andere kleur (of soort draad) kunt opbreien. In principe had ik daarmee ook rondingen kunnen aanbrengen in het project. Het leek me echter juist mooier om, in contrast met de golven op de sjaal, te gaan voor heel strakke, rechte lijnen.

Fotopagina sjaal

Fotopagina bolero