Gehaakt: Katniss cowl – maar dan anders

Er zijn veel varianten van de Katniss cowl, een diagonale schouder- en nekwarmer die geïnspireerd is door een personage uit de Hunger Games. Nooit gezien, maar de varianten op het kledingstuk die ik op Pinterest aantrof, inspireerden me wel. Alleen ben ik een koukleum, dus wilde ik meer dan een schouderwarmer, maar ook iets om mijn lijf. Gezien de dikke wol die ik hiervoor op het oog had, moest dat ook weer niet te dik worden, anders werd het weer te warm.  Dus heb ik er een lijf in een netpatroon onder gehaakt.

Het cowl-gedeelte heb ik met ribbels gehaakt, met (uiteindelijk) aan de buitenkant reliëf en aan de binnenkant iets platter. De hals is er direct op gebreid. Het netpatroon aan de onderkant heb ik vanaf het schoudergedeelte naar beneden gebreid. Het simpele vierkantjespatroon vind ik er zo diagonaal leuker uitzien dan recht.
Achteraf bezien had ik het cowl-gedeelte ook liever van boven naar onder gemaakt, te beginnen met de gebreide hals en zo verder omlaag.
Tijdens het project heb ik het ding voortdurend gepast om er zeker van te zijn dat het goed zou komen te zitten.
Echt een leerproject, ook omdat ik geen patroon had.

Na afloop had ik nog genoeg wol over voor een sjaal om mijn bovenarmen warm te houden als het iets frisser is. Weer in het netpatroon, zodat het helemaal aansluit op het geheel.

Gebruikte wol:

  • Linie 379 Stoppino (groen/petrolkleurige draad), restant uit het vorige breiproject dat hier een contrasterend groen/blauw-element toevoegde)
  • Drops Air (licht groen)
  • Zelfgeverfde en gesponnen knalgroene draad (jacquard veenmos), afkomstig van het verfproject Guldenroede en het belang van voorbeits
  • Zelfgeverfde en gesponnen groen gemeleerde draad, diverse H. Dupont-kleuren.

De onderste draden heb ik al eerder beschreven in het blog Spinsels in herfstkleuren, de groene collectie.

Album op fotosite