Eerder dit jaar gebreid…

Groene schichtvest

Dit is één van mijn eerst gebreide kledingstukken met zelfgesponnen wol, in combinatie met commerciële wol. Er zit van alles in verwerkt: zelfgeverfde wol (guldenrode en boerenwormkruid, de okergele kleuren), een prachtige gemeleerde lontwol die Sabine van de wolmarkt in Hoorn voor mij had meegenomen, eenkleurige lontwol en combinaties van verschillende kleuren lontwol.

Een eye-opener voor mij was de eenkleurige groene lontwol. Na het spinnen had ik één deel daarvan met een lichtgele draad getwijnd, en een ander deel met een turquoise draad. Opvallend was dat de exact zelfde kleur groen daarmee een heel andere tint kreeg!

Het zigzagbreien had ik eerder gebruikt in het dozenproject en wilde ik graag op een kledingstuk uitproberen. Een heel leuk effect, maar het is wel heel moeilijk bepalen hoe lang je breiwerk nu is! Ook zou ik bij deze techniek in het vervolg minder grove draden, of tenminste draden van gelijke dikte nemen.

 

Regenboog sjaalvest

De zelfgeverfde wol in regenboogkleuren is een product van onze eerste probeersels met H. Dupont-verf. Deze heb ik op kleur gesorteerd en vervolgens met lange kleuren gesponnen. En dat mocht ook voor dit project!

Het speelde al langer door mijn hoofd dat ik graag een vest en sjaal ineen wilde maken. Het was tevens mijn eerste probeersel met ajour breien. Gecombineerd met de prachtige, neutrale commerciële draad (Lana Grossa Elastico) leverde het één van mijn mooiste en meest bijzondere breisels op.

 

 

Lace V-trui

Een combinatie van leverkleurige Drops Lace, petrolkleurige en zeegroene Drops Kid Silk (enkeldraads), het bijzondere Feza Alp Premier en nog wat restant Drops Alpaca Bouclé. Het lijf is uit één stuk, alleen de mouwen en de klosjes onderaan zijn later aangebracht.

 

Meer foto’s van deze breisels staan op onze Images-fotosite.
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren