Over Wolligheden

Breien en af toe haken deed ik altijd al graag. In 2015 volgde ik, aangezet door mijn ‘partners in crime’ Sabine en Eveline, een workshop plantaardig verven van wol. Later gingen we zelf aan de slag en leerde Eveline Sabine en mijzelf spinnen met een spintol. Daar kreeg ik zoveel lol in dat ik al snel een spinnewiel aanschafte. En zo ging het balletje aan het rollen.
Ondertussen leren we samen enorm veel en inspireren we elkaar geweldig. Dit blog ben ik gestart zodat we verder kunnen bouwen op die kennis en nog veel meer nieuwe leuke dingen kunnen leren!
Soms lukt het me niet om dit blog bij te werken met al mijn activiteiten (zie ook www.doghouserock.nl). Meestal werk ik wel vrij geregeld de Images-fotosite bij, dus kun je daar alvast spieken waar ik mee bezig ben.

Sandra

In 2011 ben ik begonnen met weven. Het mooie aan weven vind ik dat je zoveel keus hebt, je kunt alles zelf bepalen van materiaal, kleur, structuur tot het patroon dat je gaat weven. Uiteindelijk wilde ik niet meer beperkt worden door de garens die ik in de winkel kan krijgen. Toen heb ik leren spinnen aan de hand van filmpjes op youtube. En ik ben garens gaan verven met de verf van stoftotverven.nl. Door de regelmatige verfafspraken met Sandra en Sabine ben ik nu iedere keer goed voorzien in mooie geverfde lontwollen. Foto’s van mijn geweven projecten zijn te zien op: www.evelinevandereijk.nl

Eveline

Geef een reactie