Over Wolligheden

Breien en af toe haken deed ik altijd al graag. In 2015 volgde ik, aangezet door mijn ‘partners in crime’ Sabine en Eveline, een workshop plantaardig verven van wol. Later gingen we zelf aan de slag en leerde Eveline Sabine en mijzelf spinnen met een spintol. Daar kreeg ik zoveel lol in dat ik al snel een spinnewiel aanschafte. En zo ging het balletje aan het rollen.

Vilten

Ondertussen werd ik gegrepen door het vilten. Daar is zo ongelooflijk veel variatie in wat je ermee kunt creëren, het blijft me mateloos boeien. Het blijft onvoorspelbaar wat er precies uitkomt na zo’n 2.000 keer rollen en 200 keer smijten met wol (en hoe groter het stuk, hoe meer!), waarbij 30 tot 50 % krimp optreedt. Vastomlijnde plannen zijn nauwelijks mogelijk, maar ik geniet iedere keer weer van de steeds weer verrassende resultaten.
Soms lukt het me een tijd lang niet om dit blog bij te werken met al mijn activiteiten. Meestal werk ik wel vrij geregeld de Wolligheden-fotosite en Facebook-pagina bij, dus kun je daar alvast spieken waar ik mee bezig ben.

Sandra

In 2011 ben ik begonnen met weven. Het mooie aan weven vind ik dat je zoveel keus hebt, je kunt alles zelf bepalen van materiaal, kleur, structuur tot het patroon dat je gaat weven. Uiteindelijk wilde ik niet meer beperkt worden door de garens die ik in de winkel kan krijgen. Toen heb ik leren spinnen aan de hand van filmpjes op youtube. En ik ben garens gaan verven met de verf van stoftotverven.nl. Door de regelmatige verfafspraken met Sandra en Sabine ben ik nu iedere keer goed voorzien in mooie geverfde lontwollen. Foto’s van mijn geweven projecten zijn te zien op: www.evelinevandereijk.nl

Eveline